top of page
Zoeken
  • irisboogaert

Hoe kan ik de The Great Pottery Throwdown kijken in Nederland of België?

Bijgewerkt op: 15 feb.

Als pottenbakker heb je er vast wel eens van gehoord: de super populaire tv-show The Great Pottery Thow Down. Ik ben zelf mega fan van de show en kijk steeds enorm uit naar een nieuwe aflevering of een nieuw seizoen.

Man maakt een pot met klei op een pottenbakkerschijf

The Great wat..?

In The Great Pottery Throwdown gaan 12 Britse pottenbakkers de strijd met elkaar aan. De show wordt uitgezonden op de Britse zender Chanel 4. De wedstrijd verloopt in dezelfde gezellige stijl van de tv-serie The Great British Bake Off, maar dan met keramiek, en wordt gefilmd in het prachtige Gladstone Pottery Museum in Stoke on Trent (UK).


In elke aflevering krijgen de pottenbakkers twee opdrachten, die na afloop worden beoordeeld door de jury, bestaande uit keramisten Keith Brymer Jones, Richard Miller en host Siobhan McSweeney. Wekelijks wordt er door deze jury één 'potter of the week' gekozen die als beste de opdrachten heeft uitgevoerd, én valt er een pottenbakker af die naar huis wordt gestuurd. Het is een erg leuke show om inspiratie van op te doen, nieuwe dingen te leren of om gewoon voor de fun te kijken, ook als je zelf niet aan pottenbakken doet ;)


Hoe kan ik The Great Pottery Throwdown kijken in Nederland of België?

Maar hoe kun je deze fantastische show nou kijken? Want omdat de show wordt uitgezonden op de Britse zender Chanel 4, stream je 'm niet even via een van de door ons alom bekende streamingdiensten als Netflix, Videoland of NPO Start.


De oplossing is een VPN verbinding. Met een VPN verbinding verbind je via internet met een server in het door jou gekozen land en lijkt het alsof je je in dat land bevindt. Op deze manier kun je wel buitenlandse zenders kijken.


En hoe werkt dat dan?

  1. Neem een abonnement bij een VPN aanbieder, zoals VPN Nederland

  2. Download de VPN-app op het apparaat waarop je wilt kijken, bijvoorbeeld een tablet of mobiele telefoon

  3. Verbind met een server in het Verenigd Koninkrijk

  4. Ga naar de site van Chanel 4, maak een account aan en log in

  5. en kijken maar!

Met een VPN abonnement kun je uiteraard ook de andere shows op Chanel 4 of andere zenders kijken. Ik koos zelf voor het maandelijks opzegbare abonnement, omdat de Great Pottery Throwdown maar enkele weken duurt.


Zo, nu weet je hoe je The Great Pottery Throwdown kunt kijken. Ga jij de show kijken deze winter?

237 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page