top of page
Zoeken
  • irisboogaert

Wat kan ik verwachten tijdens een workshop pottenbakken?

Het staat al tijden op je lijstje om eens te proberen: pottenbakken met de draaischijf. Nu ga je er echt werk van maken en je staat op het punt om een workshop pottenbakken te boeken. Maar wat kun je eigenlijk precies verwachten tijdens zo'n workshop pottenbakken? Ik leg je hier uit wat je gaat doen tijdens een workshop pottenbakken bij Atelier B Keramiek.


Workshop pottenbakken Atelier B Keramiek

Wat ga je doen tijdens een workshop pottenbakken?

Bij een workshop pottenbakken bij Atelier B Keramiek maak je in 2,5 uur tijd kennis met klei en de elektrische pottenbakschijf. Op een laagdrempelige manier leer je de beginselen van het pottenbakken en maak je één of enkele (maximaal 3) potjes. Nadat we de houding achter de draaischijf hebben doorgenomen, steken we al snel de handen in de klei. We gaan een bolletje klei proberen te centreren, openen en de wand optrekken. De focus ligt op het voelen. In het begin zal vooral de klei nog bepalen wat de vorm of functie van je creatie gaat zijn ;)


Pottenbakken bij Atelier B Keramiek

Een moment van vertraging

Of het nou een wobbelig potje, strak schaaltje of een misbaksel wordt, dat maakt niet uit. Tijdens de workshop pottenbakken gaat het vooral om het ontdekken en spelen met klei. Of je het pottenbakken nu gewoon eens voor de lol wilt proberen of je serieus wilt kijken of dit iets voor je is, een leuke, gezellig middag is gegarandeerd. We gaan lekker vertragen en kijken waar onze creatieve flow ons brengt. Na het draaien zetten we je creatie(s) in de kast en voordat je weer naar huis gaat kies je een van de beschikbare glazuurkleuren uit voor je creaties.


Workshop pottenbakken Atelier B Keramiek

En dan?

Enkele dagen na de workshop werk ik je creatie(s) voor je af en laat ik het ongeveer 2 weken drogen voordat het voor de eerste keer in de oven kan. Na de eerste stook (de biscuitstook) glazuur ik het werk voor je en moet het nog een keer in de oven (de glazuurstook). Ongeveer 6 weken na de workshop zijn je creaties helemaal klaar en ontvang je bericht van mij om een ophaal moment in te plannen. Eenmaal thuis geniet je nog heerlijk na van je eigen gemaakte potjes en een herinnering naar een super creatieve en leerzame dag.


Ook eens een potje draaien in het atelier? Op mijn website check je alle info en de beschikbaarheid van de workshop pottenbakken. Tot snel!


Liefs Iris, Atelier B Keramiek

21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page